3 tips om schade aan uw dock leveller te voorkomen

22-aug-2018 9:00:00

Dock levellers verhogen de productiviteit en veiligheid aan de laad- en loskade. Aangezien het hier gaat om plaatsen met intens verkeer en snel laden en lossen van goederen, is oppervlakkige schade aan een dock leveller niet te vermijden. We geven 3 tips om de veiligheid aan de loskade te verhogen en die defecten toch enigszins te beperken.

1. Leid uw personeel op

Een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan de dock leveller is een verkeerd gebruik ervan, of gebruik door personeel dat onvoldoende is opgeleid. Zorg er dus voor dat iedereen die de dock leveller bedient, een aangepaste training volgde en duidelijke instructies kreeg.

2. Extra maatregelen om schade te vermijden

Schade kan ook ontstaan doordat voertuigen docken in een bepaalde hoek, of als de handrem geactiveerd wordt meteen na contact met de buffer. Om schade door dat soort vaak voorkomende bestuurdersfouten te vermijden, raden we een aantal zaken aan: een grotere buffer aan het laad- en losdock, parkeermarkeringen of extra veiligheidsmaatregelen zoals een bumper voor het laad-dock, kunnen dan soelaas brengen.

3. Last but not least: regelmatig onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de dock leveler altijd in perfecte staat is en dus naar behoren kan werken, is het een goed idee op regelmatige basis een onderhoud van de dock leveller in te plannen.

Ontdek alles over dock levellers