3 vragen die u helpen bij de keuze van het laad- en lossysteem

31-okt-2018 9:00:00

Het type goederen waarmee u te maken krijgt, beïnvloedt rechtstreeks het type voertuig en de laad- en lossystemen die u nodig hebt. Volgende 3 vragen helpen u alvast bij de keuze.

Welk type voertuig zal gebruik maken van de laadkade?

De grootte van de truck die tot aan de laad- en loskade zal rijden, heeft uiteraard invloed op welk systeem u nodig hebt. Belangrijk is een dock leveller te kiezen die zorgt voor een vlotte overgang van de goederen van het voertuig en de laadkade. Bovendien hoort de dock shelter en leveller mooi aan te sluiten op de voertuigen. Zullen er verschillende soorten voertuigen gebruik maken van het laaddock? Kies dan een dock leveller die zo ontworpen is dat er verschillende voertuigen kunnen laden en lossen.

Hoe worden de goederen gelost?

Werkt u in een klein logistiek centrum waar enkel gewerkt wordt met bestelwagens? Dan heeft u wellicht voldoende aan een manuele dock leveller, waarmee uw personeel zich vlot kan verplaatsen tussen de bestelwagen en de opslagplaats. Maakt u echter ook gebruik van voertuigen zoals een vorkheftruck of pallettruck, dan heeft u nood aan een dock leveller met een grotere laadcapaciteit om een vlotte overgang te voorzien van de leveller naar het voertuig.

Om welk type goederen gaat het?

Heeft u te maken met temperatuurgevoelig goederen, dan overweegt u het best een geïsoleerd laadhuis of een geïsoleerde dock leveller met dock shelter, en geïsoleerde sectionale deuren. Werkt u met uiterst zware goederen? Dan heeft u nood aan een dock leveller met een grote laadcapaciteit. Het is met andere woorden belangrijk om te bepalen welke goederen u vooral behandelt en wat daarvoor nodig is, als u de uitrusting kiest van de laad- en loskade.

Uiteraard spelen nog veel meer factoren mee bij het kiezen van een laaddock. Bovenstaande vragen helpen u alvast op weg.

Bekijk onze producten