Alle aandacht voor uw personeel op de laadkades

13-mrt-2019 9:00:00

Zorg dragen voor de mensen die uw distributie- en logistiek centrum laten draaien, is essentieel om uw activiteiten efficiënt te laten verlopen

Van de chauffeurs die uw goederen vervoeren via de magazijnmedewerkers die de trucks laden tot de mensen die het hele proces in het oog houden ... uw personeel zorgt ervoor dat uw zaken draaien. En u kunt het werk voor hen veel aangenamer maken met enkele goed gekozen dockingoplossingen.

Een aangename werkomgeving creëren

Magazijnen kunnen op verschillende manieren omgebouwd worden tot aangename werkomgevingen voor uw personeel.

Als u voor snelle of geïsoleerde sectionale poorten kiest, kunt u de temperatuurschommelingen tot een minimum beperken. Zo verkort u de tijd dat uw personeel wordt blootgesteld aan de weersinvloeden. Zowel de geïsoleerde ASSA ABLOY OH1082P als de snelle ASSA ABLOY OH1042S zijn uitgerust met voorzieningen die voor extra comfort zorgen. Goede afdichtingen, bijvoorbeeld, voorkomen dat tocht of stof binnendringen wanneer de poorten gesloten zijn. Beide poorten hebben bovendien een gebroken koudebrug, waardoor er noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant van de deur condensatie wordt gevormd.

Tijdens het laden kunnen de weerselementen een probleem zijn. Als u uw laadkades uitrust met dockshelters – of zelfs de volledige laadkade buiten verplaatst naar een laadhuis – beschermt u uw personeel tegen regen, koude en zon tijdens het laden. Aan kleinere laadkades raden we het gebruik aan van kussenshelters voor bestelwagens, die een zeer goede afdichting vormen tussen de laadkade en de bestelwagen. Zo krijgen het slechte weer, stof en tocht geen kans om binnen te dringen.

Veiligheid primeert

Net zoals een aangename omgeving creëren voor uw medewerkers, is veiligheid van primordiaal belang. U kunt de veiligheid van uw personeel uitbreiden met verkeerslichten die verzekeren dat trucks alleen manoeuvreren als het veilig is. Geïntegreerde bedieningssystemen garanderen dat de sectionale poorten alleen opengaan als de vrachtwagens veilig in het dock staan. De vrachtwagens kunnen alleen vertrekken als de dockleveller ingetrokken is en de dockdeur gesloten is. En blokkeringssystemen zorgen ervoor dat de trucks geblokkeerd worden terwijl er geladen wordt, waardoor het per ongeluk verrollen of het vroegtijdig wegrijden onmogelijk wordt.

Bekijk onze producten