Bespaar energie aan uw laad- en losdock

12-mrt-2018 14:07:26

Iedereen focust tegenwoordig op duurzaamheid. Met de energieprijzen die blijven stijgen, is het dan ook geen overbodige luxe om in te zetten op energiezuinigheid. Gelukkig zijn er heel wat zaken waarmee u het energieverbruik kan inperken, ook als het gaat om de laad- en loskade.

Energie besparen in de laad- en loszone

Het laad- en losdock is typisch de plek waar de hele dag door poorten frequent openen en sluiten. Het is met andere woorden de plek waar er heel wat mogelijkheden zijn om te bezuinigen op uw energieverbruik. Dat gaat overigens verder dan de juiste keuze van poort.

Energiezuinige oplossingen

Om alle mogelijkheden te benutten, neemt u best even een stap terug om het grotere plaatje te bekijken. Extra - vaak beperkte - oplossingen kunnen een significant verschil maken op vlak van energiezuinigheid. Denk daarbij aan sensoren, verkeerslichten, monitoring op afstand… Dit soort oplossingen maakt dat de laad- en loszone zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. In combinatie met de juiste materialen en afdichtingen, is het mogelijk forse energiebesparingen te behalen.

Goed onderhoud loont

Een laad- en losdock dat goed - en dus regelmatig - onderhouden wordt, maakt dat het goederenproces vlot blijft verlopen. Daarbovenop zijn goed onderhouden systemen performanter, ook op vlak van energiegebruik. Zorg dus voor gemoedsrust en energie-efficiëntie en plan nu al uw onderhoud en modernisatieprogramma’s.

Is uw laad- en lossysteem performant en energie-efficiënt?

Download gratis onze docking solution checklist