De juiste sectionale poort voor uw bedrijf kiezen: een leidraad

27-nov-2020 12:00:00

Sectionale poorten bestaan in tal van uitvoeringen, kleuren en maten. Om in een handomdraai de juiste poort voor uw bedrijf te kiezen biedt ASSA ABLOY Entrance Systems tal van handige tools aan. Ook de gerichte vragen van ons expertise team helpen u snel op weg. 

 

Alles begint bij het ritme van uw dag 

Elke activiteit – van een autohandel of koerierbedrijf tot een sleepdienst – heeft een eigen, uniek ritme. Het wordt bepaald door wat er in het gebouw gebeurt,  wat er bewaard wordt, wat er het gebouw binnenkomt en verlaat, en hoe snel en vaak dat gebeurt. 

Het ritme van uw bedrijf speelt dan ook een belangrijke rol bij de keuze van uw sectionale poort. Kort samengevat beïnvloeden de inkomende en uitgaande goederen- en personenstromen drie belangrijke parameters van uw sectionale poort: de openingssnelheid, de openingsfrequentie en uw energieverbruik.  Een poort die voldoet aan de noden van uw bedrijf maakt een wereld van verschil (ontdek de case van Copenhagen Markets).

 

Van handige tools tot gespecialiseerde hulp op maat 

Om u te helpen de unieke behoeften van uw bedrijf in kaart te brengen en te vertalen naar de juiste keuze, ontwikkelde ASSA ABLOY Entrance Systems een handige selectietool. Door middel van enkele eenvoudige ja-nee-vragen krijgt u een eerste inzicht in welke toegangsoplossing bij uw bedrijf kan aansluiten.

Vragen als: 

  • Speelt temperatuur een rol binnen uw bedrijf? 
  • Is de openingssnelheid van belang? 
  • Moet de poort frequent openen en sluiten? 

geven reeds een goede indicatie van welk soort poort in grote mate aansluit bij uw bedrijf en activiteit. 


Meer info over de ASSA ABLOY OH1042P
Meer info over de ASSA ABLOY OH1082P
Meer info over de ASSA ABLOY OH1042S


Toch kan het kiezen van de juiste sectionale poort een complexere zaak worden dan eerst gedacht. Uw goederen- en personen stromen wisselen misschien met de seizoenen of onder invloed van andere externe factoren.  Daarom is het altijd raadzaam om voor u beslist een expert om advies te vragen. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. 

Naast de selectietool biedt ASSA ABLOY Entrance Systems nog andere diverse hulpmiddelen. Of u nu eigenaar, aannemer of architect bent, we helpen u de geknipte sectionale poort te kiezen.  

  • Onze uitgebreide BIM-objectbibliotheek bevat de fysieke eigenschappen van alle ASSA ABLOY toegangsoplossingen. 
  • Bij elk product hoort ook een milieuproductverklaring (EPD). Die zijn gebundeld in de ASSA ABLOY EPD-catalogus, een van de grootste ter wereld. 
  • Onze energiecalculator, tot slot, helpt u samen met een adviseur, de juiste poort te kiezen op basis van aantal vensters, afmetingen, aantal bewegingen per dag en nog veel meer. 

Met zoveel variabelen om in overweging te nemen, bieden onze gebruiksvriendelijke tools u houvast om met kennis van zaken de juiste keuze voor uw bedrijf te maken. Daarnaast kan u ook steeds terecht bij onze experts voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Onze experts helpen u graag verder, maak een afspraak!