De zelfherstellende poort: meer veiligheid, minder onderhoud en geen energieverlies

16-apr-2020 14:50:32

In logistieke centra en magazijnen tellen we meestal heel wat verkeersstromen. Heftrucks komen op snelheid een ruimte binnengereden, reachtrucks doorkruisen smalle doorgangen aan een stevig tempo, … Aanrijdingen van poorten zijn dan ook niet uitzonderlijk. ASSA ABLOY Entrance Systems heeft hier echter een mooie oplossing voor. Hun zelfherstellende snelrolpoorten herstellen zichzelf automatisch en vergroten meteen ook de veiligheid, verlagen de onderhoudskosten en gaan energieverlies tegen.

 

Automatisch herstel

Een automatische snelrolpoort beschikt over een impulsgever die ervoor zorgt dat de poort automatisch opent en sluit op het juiste moment. Als een chauffeur echter te hard komt aanrijden of zich niet binnen het bereik van de radar bevindt, kan de poort uit zijn zijgeleiders worden gereden. Zelfherstellende snelrolpoorten zijn voorzien van een toprol en een re-introductieblok. Wanneer de poort uit zijn zijgeleiders wordt gerukt, rolt het deurblad tot bovenin op en zakt het terug in het re-introductieblok. Vervolgens komt het blad naar beneden binnen de zijgeleider en kan de poort direct weer worden gebruikt. Kortom, de poort herstelt zichzelf automatisch.

 

Minder onderhoudskosten

Wordt een reguliere snelrolpoort uit zijn zijgeleiders gereden, dan is er een servicemonteur nodig om de poort te herstellen. Dat kost tijd, moeite en geld. Bij snelrolpoorten met een harde onderbalk is de kans bovendien groot dat de balk bij een aanrijding gerepareerd of vervangen moet worden waardoor de reparatiekosten nóg hoger uitvallen. Bedrijfsprocessen kunnen ook stil komen te liggen, met operationele downtime tot gevolg.

 

Meer veiligheid

Zelfherstellende poorten die uitgevoerd zijn zonder onderbalk, zoals de snelrolpoorten van ASSA ABLOY Entrance Systems, kunnen in zeer extreme omstandigheden gebruikt worden en vereisen geen dure reparaties. Het belangrijkste is bovendien dat er bij aanrijdingen geen schade ontstaat aan personen of materiaal. Zo vergroten ze dus meteen ook de veiligheid.

 

Geen energieverlies

Doordat zelfherstellende poorten nooit langdurig buiten gebruik zijn, verbetert men niet alleen de operationele efficiëntie maar voorkomt men ook het energieverlies dat zou optreden als de poorten lang open blijven staan. Daarbovenop zorgen de poorten voor een optimale afsluiting van de ruimte tegen bijvoorbeeld wind of luchtdruk. Want waar de meeste snelrolpoorten los in de zijgeleiding zitten, sluiten de zelfherstellende poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems ook de zijkanten over de gehele hoogte van de poort volledig af, middels een rits-principe of met een pees. Zo kan men het binnenklimaat optimaal beheren.

 

Ontdek hier ons aanbod zelfherstellende poorten