Draaideur of schuifdeur? Wat is de beste oplossing voor uw gebouw?

3-okt-2018 9:00:00

Welke automatische deur is de beste keuze voor uw bedrijf? Onderstaande vergelijkingen en vragen helpen alvast om de juiste keuze te maken en een deur aan te kopen die is afgestemd op uw onderneming.

Functie, locatie, plaatsing

Een eerste belangrijke factor is de functie van het gebouw. Waarvoor wordt het gebruikt? Wie zal het gebruiken? Locatie en inplanting van het gebouw en de toegangen spelen ook een belangrijke rol. Een open toegang aan de kust zal bijvoorbeeld veel meer te lijden hebben onder de wind dan een beschutte toegang in het bos. De plaatsing van de toegangen zal ook de mogelijkheid van bijvoorbeeld gecontroleerde toegang mee bepalen. Daarnaast zijn er budgetissues en veiligheidsvoorschriften die mee uw keuze zullen vormen.


Controle en flexibiliteit

Draaideuren zijn ideaal voor hotels, kantoorgebouwen, grote kruidenierszaken, overheidsgebouwen, en ruimtes met hoge plafonds zoals filmzalen of theaters. Draaideuren zien er imposant uit en zijn ideaal om het klimaat te regelen, maar ook om af te rekenen met tocht en lawaai. Een draaideur is ook een goede keuze om de bezoekersstroom te beheren. De deuren zijn immers zo ontworpen dat er maar 1 persoon tegelijk binnen- of buiten kan gaan. Dat maakt ook dat ze effectief zijn om ongenode gasten buiten te houden, zoals insecten of muizen.


Schuifdeuren voor elk gebruik

Voor kleinere toegangen zijn automatische schuifdeuren vaak de beste oplossing, zeker als de hoogte beperkt is. Automatische schuifdeuren werken snel en betrouwbaar, en zijn perfect als u op zoek bent naar een efficiënte toegang zonder hindernissen. Schuifdeuren zijn ook een goed idee als nooduitgang, aangezien de breedte van de deuropening toelaat om met meerdere mensen tegelijk naar buiten te gaan. Om te voldoen aan de eisen op vlak van brandbeveiliging, kunnen schuifdeuren worden geïnstalleerd als toevoeging aan draaideuren.


Meer info over automatische deuren