Geautomatiseerde deuren voor de gezondheidssector

12-dec-2018 9:00:00

Eenvoudige toegang en veiligheid zijn universele vereisten voor elk ziekenhuis, rusthuis of zorgcentrum. Toch heeft elke toegang zijn eigen specifieke uitdagingen. Vaak vraagt de situatie zelfs een toegangsoplossing die op maat wordt gemaakt. We overlopen de mogelijkheden.

Schuifdeuren voor een waaier aan faciliteiten

Voor zorginstellingen is de veiligheid en het comfort van de bewoners uiteraard van primordiaal belang. Voor de hoofdtoegang is een automatische schuifdeur die eenvoudig opent en sluit ideaal. Een sluisfunctie voorkomt tocht. Optioneel kan de deur worden aangevuld met een elleboogschakelaar.

Voor een gang of een leefruimte in de gezondheidssector zijn draaideuren of binnenschuifdeuren dan weer de beste functionele oplossing. Inbraakwerende schuifdeuren zijn ook uiterst geschikt om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de dienst spoedgevallen, gezondheidscentra en tandartspraktijken veilig en beschermd zijn.

Geautomatiseerde deuren voor voetgangersgebeid en ‘high risk’ gebieden

Roterende deuren aan de hoofdingang van ziekenhuizen bieden een optimale toegankelijkheid voor iedereen, inclusief personen met een beperkte mobiliteit. De roterende deuren zijn bovendien erg veilig. Om ongevallen te vermijden, zijn ze bijvoorbeeld voorzien van een draaibeveiliging en vingerklembeveiliging.

Voor gangen en inkomhallen, die vaak ook fungeren als brandgang, is de oplossing meestal om te werken met 2 automatische openslaande deuren in combinatie met een automatische sluiting. De deuren openen en sluiten op die manier in sequentie, wat nog verder bijdraagt aan de brandveiligheid.

Stille automatische deuren aan de toegang van patiëntenkamers zijn geruisloos en laten patiënten zo toe om te rusten en te slapen. Voor isolatiekamers kan een serie van 2 openslaande deuren een sluisfunctie creëren, om zo de verspreiding van infecties te helpen voorkomen.

Verbeterde doorstroom met hypersnelle deuren of overhead sectionale poorten

In zones waar er geen patiënten zijn zoals kelders, kunnen snelle deuren die vlot openen en sluiten, ervoor zorgen dat materiaal en goederen vlot doorstromen. Voor logistieke centra met laadkades binnen de gezondheidssector is een sectionale overheadpoort, een dock leveller en dock shelter dan weer een aanrader om de vlotte doorgang van goederen en voertuigen te voorzien. Voor ambulancezones zijn beglaasde overheadpoorten een discrete en snelle optie.

Meer info over geautomatiseerde toegangsoplossingen voor de gezondheidssector? 

Toegangsoplossingen voor de gezondheidszorg