Happy shopping dankzij de perfecte toegang

28-nov-2018 9:00:00

Boodschappen doen en shoppen zijn uiteraard 2 heel verschillende zaken. Maar of je nu naar de winkel gaat met een duidelijk boodschappenlijstje of gewoon wat wil rondstruinen in het shoppingcenter: het mag nooit als een karwei aanvoelen.

Zonder handen binnen

Het absolute minimum in een shoppingomgeving is wel dat iedereen de winkel vlot en zonder hindernissen binnen en buiten kan. Voor een winkelhouder betekent het dat je rekening moet houden met een heel divers publiek. Drukke zakenmensen wandelen snel en hebben misschien hun handen vol zakken, kleine kinderen lopen niet rechtlijnig, maar huppelen en springen, oudere mensen gaan dan weer wat trager, en mensen met een beperking hebben misschien moeite om een manuele deur zonder automatisatie te openen…

Gebruiksgemak voor iedereen

Een vlotte en ononderbroken stroom aan klanten is ongetwijfeld het ideale scenario voor elke shopuitbater. Gebruiksgemak is echter veel meer dan zorgen voor het welzijn van je klanten. Je personeel moet elke dag de meest diverse taken tot een goed einde brengen, maar hun belangrijkste taak is wel om de doorstroom van klanten en goederen in de winkel in goede banen te leiden. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het heen en weer gaan naar de stockageruimte om rekken aan te vullen, of ervoor te zorgen dat klanten een specifiek product kunnen bekijken. Deuroplossingen doorheen de volledige retail-omgeving, zowel vooraan als achteraan, kunnen ervoor zorgen dat er meer tijd vrijkomt voor uw personeel. Zij kunnen zich dan focussen op het helpen van klanten.

Lees meer in ons dossier “Optimaliseer de flow in je retailshop”

Whitepaper: optimaliseer uw proces in retail