Kies voor een meerjarenbegroting en voorkom stilstand en kosten

6-mei-2020 9:00:00

Nu weten wat u over vijf of tien jaar kwijt bent aan het onderhoud van uw toegangsoplossingen? Dat kan! Met de meerjarenbegroting voor onderhoud van ASSA ABLOY Entrance Systems weet u perfect waar u aan toe bent en voorkomt u bovendien onverwachte stilstand of kosten. Want zelfs de meest robuuste deur of poort heeft onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren.

Efficiënt plannen

Heel wat organisaties reserveren budget voor preventief, jaarlijks terugkerend en correctief onderhoud aan hun toegangsoplossingen. Met de meerjarenbegroting van ASSA ABLOY Entrance Systems kunt u onderhoud zo efficiënt mogelijk plannen én correctief onderhoud zoveel mogelijk voorkomen. Een dergelijke begroting is een inschatting van de verwachte kosten gedurende de komende vijf - of zelfs dertig - jaar. Handig toch?

 

Conditiescore

Vaak wordt bij het opstellen van een meerjarenbegroting een conditiemeting gedaan. De uitkomst is een conditiescore die inzicht geeft in de technische staat van de deur of poort. Een score van één betekent dat de deur of poort in uitstekende conditie is, terwijl een score van zes wil zeggen dat ze technisch gezien aan vervanging toe is. Zo maakt u gemakkelijk uniforme vergelijkingen tussen de verschillende onderhoudstoestanden van alle toegangsoplossingen in uw gebouw, ook als het om heel verschillende deuren en poorten gaat.

 

Connectiviteit

Toegangsoplossingen worden steeds vaker gekoppeld aan internet. Dankzij de geavanceerde sensoren waarover veel automatische deuren tegenwoordig beschikken, wordt dit steeds eenvoudiger. De data die zo verzameld worden, geven heel nauwkeurig inzicht in hoe vaak de deur gebruikt wordt. Maar u kunt ook zien of er een bovengemiddeld aantal storingen wordt gesignaleerd, bijvoorbeeld op piekmomenten. In combinatie met het vakkundig advies van onze monteurs kunt u zo besluiten om een deur of poort alvast mee te nemen in uw begroting.

 

Zo stellen we een meerjarenbegroting op

Eerst gaan we na hoe uw toegangssysteem eruit ziet. Maakt u gebruik van automatische deuren, industriële poorten, laad- en lossystemen of een combinatie? Aan de hand van het type kunnen we onder andere inschatten welke onderdelen vervangen moeten worden. Wat is het bouwjaar van uw toegangsoplossing? Een cruciale vraag omdat ze inzicht geeft in wat u kunt verwachten. Zo is op basis van het bouwjaar bijvoorbeeld te bepalen wanneer een installatie volledig vervangen moet worden. Tot slot brengen we het aantal cycli – of het aantal keer dat een deur open en dicht gaat – in kaart. Sommige onderdelen zijn wat slijtagegevoeliger, zoals de motor, banden en het balanceersysteem. De vervanging hiervan is sterk afhankelijk van de intensiteit waarmee de deur wordt gebruikt.

 

Onze experts helpen u graag verder, maak een afspraak!