Toegang en bescherming: de cruciale rol van toegangssystemen voor de gezondheidszorg

14-mei-2020 14:05:38

Wat is essentieel voor een doeltreffende zorgomgeving? De veiligheid en bescherming kunnen waarborgen van patiënten, zorgpersoneel én bezoekers. En dat mag je gerust heel ruim zien: van de toegang tot het ziekenhuis, tot de manier waarop zorgpersoneel met elkaar omgaat en zich door de instelling verplaatst. Vlotte toegangsoplossingen spelen hierbij een cruciale rol op vlak van hygiëne, beveiliging en openbaarheid. Ook afdelingen als de spoeddienst, waar de logistieke doorstroom nooit mag stilstaan, zijn uiteraard afhankelijk van een uitstekende werking van toegangssystemen en laadruimtes.

 

Met continu veranderende veiligheidsnormen, plus de onvoorspelbare eisen die van zorginstellingen worden verwacht, is het moderniseren van deur- en laadsystemen essentieel. Enkel zo kun je immers efficiënte processen blijven garanderen. En in deze coronatijden vormen solide toegangsoplossingen sowieso een sterk wapen tegen de verspreiding van bacteriën en virussen.

 

Hermetische deuren sluiten infectiegevaar buiten!

Een goede persoonlijke hygiëne blijft uiteraard de belangrijkste prioriteit. Maar doordachte toegangsoplossingen bieden een uitstekende aanvulling. Zo zijn hermetisch sluitende schuifdeursystemen speciaal ontwikkeld voor steriele ruimten zoals operatiekamers en intensivecareafdelingen. Wereldwijd genieten hermetische deuren de voorkeur bij de beste zorginstellingen en andere faciliteiten waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne en het terugdringen van infectiegevaar. Cleanrooms vereisen specifieke eigenschappen, zoals snelloopdeuren met gladde, makkelijk te reinigen oppervlakken, waardoor besmetting geen kans krijgt.

 

Handige draaideuren voor patiëntenvervoer.

Automatische schuifdeuren zorgen voor een efficiënte, veilige begeleiding van mensenstromen. Ideaal dus als veelzijdige toegangsoplossing van en naar diverse gebouwen. Speelt ruimte een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld op de eerstehulpafdeling? Dan vormen heel gebruiksvriendelijke draaideuren de perfecte oplossing voor snel transport van patiënten en bedden. Met automatisch roterende deuren en snelroldeuren minimaliseer je het energieverlies en garandeer je de stabiliteit van het binnenklimaat, het hele jaar rond. Hierdoor vermindert de belasting van verwarmings- en airconditioningsystemen. Wat dan weer een positief effect heeft op de verwarmings- en koelingskosten en het milieu. 

 

Betrouwbare laad- en lossystemen.

Deuren van de ziekenwagengarage moeten niet alleen snel kunnen reageren. Je moet ze natuurlijk ook veilig kunnen afsluiten. Sectionale poorten bieden alvast een robuuste beveiliging en privacy. Tegelijkertijd vormen ze een uitstekend isolerende en zelfs ruimtebesparende oplossing. Naast ziekenwagens beschikt een ziekenhuis ook over andere types voertuigen, zoals vracht- en bestelwagens. Vaak verlangen die speciale laadruimten met praktische, betrouwbare laad- en lossystemen. Dock levellers en dock shelters maken in elk geval een vlotte goederenstroom mogelijk. 

 

Optimale toegangssystemen? Een absolute must.

Stem je toegangen goed af op elkaar, en moderniseer ze volgens de juiste functies: autorisatie, bescherming tegen besmetting, waarborgen van de privacy ... Een serviceovereenkomst voor onderhoud en reparaties – met altijd een servicemonteur paraat – garandeert alvast een betrouwbare en efficiënte werking van je toegangssystemen. Op die manier verbeter en verhoog je als zorginstelling de hygiëne en veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers. 

 

Graag meer weten over de juiste toegangsoplossing voor je zorginstelling en het bijbehorende onderhoud? Neem vrijblijvend contact op via + 32 2 800 03 03 of info.be.entrance@assaabloy.com.