Veiligheid voor uw klanten, ontmoediging voor inbrekers

18-jul-2018 9:00:00

Meer veiligheid, betekent dat inboeten aan design en gebruiksvriendelijkheid? Wij zijn zeker van niet. Heel wat veilige toegangsoplossingen op de markt vandaag, zijn perfect afgestemd op voorbijgangers of shoppers die in- en uitlopen. Ze beveiligen onopvallend en zijn uiterst gebruiksvriendelijk.

Veilig voor klanten én personeel

Bij de keuze van een toegangsoplossing voor om het even welke winkel, is het van belang rekening te houden met twee verschillende groepen. De klanten gebruiken de toegang uiteraard intensief, maar ook het personeel zal dagelijks via deze in- en uitgang passeren. Een goede toegangsoplossing voor detailhandel is dus veilig en gebruiksvriendelijk voor zowel klanten als voor personeel. Elke gebruiker moet erop kunnen vertrouwen dat de toegang open en dicht gaat op het juiste moment, en bovendien met een comfortabele snelheid. De deuren moeten te allen tijde aangenaam werken, of de persoon die er gebruik van maakt nu oud of jong is, gezond of met een beperking ...

Beveiliging tegen inbraak en diefstal

Inbraak en diefstal zijn uitdagingen waar elke winkeleigenaar mee te maken heeft. Een goede beveiliging start met sloten en deuren met certificaten op vlak van weerstandsklasse, zoals RC2 en RC3. Daarmee wordt aangeduid dat de deuren zijn gecertifieerd door een derde partij. Ze bieden zo dus een zeer goede beveiliging tegen inbraak.

Natuurlijk wil u van uw winkel geen versterkt fort maken als u beveiligingssystemen kiest. Klanten moeten zich altijd welkom voelen en uw personeel mag niet het gevoel krijgen dat de veiligheidsmaatregelen extra werkdruk met zich meebrengen. Maatregelen tegen inbraak zijn idealiter eenvoudige procedures die makkelijk en zonder te veel extra last kunnen worden uitgevoerd tijdens een gewone werkdag.

Whitepaper: optimaliseer uw proces in retail