Troef of hinderpaal: de juiste sectionale poort maakt een wereld van verschil

27-nov-2019 11:45:00

Sectionale poorten vervullen in veel bedrijven een cruciale rol. Ze beschutten mensen en goederen tegen guur weer, houden ongewenste gasten buiten en helpen om de werkomstandigheden in het gebouw comfortabel te houden. Een poort die niet is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf, kan echter een grote impact hebben.  Zo bewijst ook de case van Copenhagen Markets.

 

Loopsnelheid is belangrijkSchermafbeelding 2019-11-21 om 16.20.52

Copenhagen Markets, de grootste veiling voor verse voeding en bloemen van Noord-Europa, beschikte aan enkele van zijn drukste toegangen over standaardpoorten. Die werkten naar behoren, maar waren niettemin een hinderpaal geworden.  

De stroom goederen en mensen van en naar de drukke veiling was gestaag gegroeid en de standaardpoorten waren te traag om die toenemende drukte aan te kunnen. Dat maakte mensen ongeduldig, met aanrijdingen, verwondingen en beschadigde poorten en producten tot gevolg. 

 

Snellere poorten zorgen voor vlottere doorstroming en stabielere temperaturen

Door de lagere openingssnelheid van de standaardpoorten was het ook moeilijker om in de veiling de binnentemperatuur op peil te houden, en dat is natuurlijk essentieel om fruit en groenten kraakvers te houden. Om de doorstroming en temperatuurregeling te verbeteren, viel de keuze op vijftien nieuwe, snelle sectionale poorten ter vervanging van de tragere standaardpoorten.

Deze poorten zijn viermaal sneller en beperken het warmteverlies in het enorme gebouw, waardoor de energiefactuur naar schatting met 10% tot 12% per jaar zal dalen. De nieuwe poorten zijn uitgerust met slimme optische sensoren, die de poort onmiddellijk stoppen wanneer een obstakel verhindert dat ze kan sluiten. Dat moet tot minder ongevallen en verwondingen leiden. 

Schermafbeelding 2019-11-21 om 16.23.08 

Onmiddellijk resultaat

Sinds de snellere poorten bij Copenhagen Markets in gebruik zijn, loopt de doorstroming vlotter, is de veiligheid verbeterd en is het warmteverlies verminderd. De poorten zijn nu een troef voor het bedrijf en iedereen die er binnen- en buiten gaat. 

 

Ontdek ons gamma aan sectionale poorten