Veiligheid op de werkvloer in al zijn aspecten

23-mei-2018 9:00:00

Veiligheid op de werkvloer is ongetwijfeld ook in uw bedrijf een topprioriteit. Veiligheid betekent niet alleen het voorkomen van ongevallen en onveilige situaties, maar ook het vermijden van schade aan uw goederen en voertuigen. Er zijn tal van oplossingen op de markt die u daarbij helpen.

Bescherm uw werknemers

Ook al beschikt u over een ervaren en hardwerkende ploeg werknemers, menselijke fouten zijn nooit uit te sluiten. Zeker in drukke periodes en stresserende situaties kunnen er ongevallen gebeuren.

Door uw oplossingen meer te automatiseren, met bijvoorbeeld sensoren of verkeerslichten, is het mogelijk een veiligere werkomgeving te garanderen voor uzelf en uw collega’s. Om de oplossingen te vinden die passen bij uw situatie, is het goed om eerst de procedures tijdens het laden en lossen onder de loep te nemen, om zo mogelijke probleemzones te detecteren.

Schade voorkomen aan voertuigen en deuren

Voertuigen, uitrusting en oplossingen rond deuren en poorten zijn onlosmakelijk verbonden met de procedures in de laad- en loszone. Om vertragingen te voorkomen, moeten ze te allen tijde feilloos werken.

Om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje van alles in het dock klopt, is automatisatie een must. Een eenvoudige toevoeging zoals sensoren en lichten bijvoorbeeld kan al bijdragen aan het voorkomen van ongevallen.

Bescherming van uw goederen

Ook uw goederen hebben baat bij de juiste bescherming. Koelkast- of diepvriesproducten bijvoorbeeld moeten volgens bepaalde regels en eisen bewaard worden, waarbij niets de koudeketting mag verbreken. Waardevolle producten hebben dan weer andere eisen, en zullen bijvoorbeeld extra bewaking nodig hebben ‘s nachts.

Het is met andere woorden van belang om elk aspect van de goederenketting en -opslag te onderzoeken en zo te detecteren op welke punten er verbetering mogelijk is. Het verbeteren van inefficiënte systemen is een slimme en adequate manier om mogelijke schade aan goederen te voorkomen.

Benieuwd of uw dock voldoet?
Download gratis onze docking solution checklist