Verhoog uw operationele efficiëntie

6-jun-2018 9:00:00

Als u bezig bent met het transport van goederen, weet u dat laden en lossen snel en efficiënt moet verlopen. Maar hoe bereikt u absolute operationele efficiëntie aan uw laad- en losdock? Time is money, daarom is een vlot proces zo belangrijk in de laadzone. Tal van zaken kunnen fout lopen, en er zijn heel wat parameters die in het oog gehouden moeten worden. Veiligheid en beveiliging bespreken we in een andere blogpost, maar laten we het hier hebben over operationele efficiëntie. Hoe zorgt u dat het hele proces optimaal verloopt?

Vlot verkeer

Arriveren de vrachtwagens bij uw laadzone netjes gespreid doorheen de dag? Wellicht niet. De meeste klanten die wij horen ervaren de hele dag door pieken waarbij er verschillende vrachtwagens tegelijk arriveren en dus tegelijk moeten laden en lossen. Om opstroppingen te vermijden tijdens zo’n momenten, bestaan er een aantal geautomatiseerde oplossingen, zoals beveiligingssystemen voor de voertuigen en innovatieve begeleidende verlichtingssystemen.

Efficiënt laden en lossen

Als alle voertuigen zijn gearriveerd en veilig en wel kunnen starten met laden en lossen, begint het eigenlijk pas echt. Het belangrijkst is nu uiteraard dat het proces vlot, frictieloos en snel verloopt, zodat de chauffeurs zo weinig mogelijk tijd verliezen en weer op de baan kunnen. Zelfs zaken die een detail lijken, zijn hierbij cruciaal. Zo kan een ongelijke aansluiting tussen laaddock en voertuig al zorgen voor dure vertragingen. Door te investeren in zaken als levelers, shelters, laadhuizen en andere docking-accessoires kan het hele proces beter en efficiënter georganiseerd worden. Maar welke oplossingen passen bij uw specifiek probleem of proces? Begin alvast met de juiste vragen te stellen en uw proces onder de loep te nemen om zo de meest efficiënte oplossingen te kiezen.

Hoe ziet de perfecte docking-oplossing eruit?

Download gratis onze docking solution checklist