Vier goede redenen om te kiezen voor een nieuw poortvlak van ASSA ABLOY Entrance Systems

3-mrt-2020 9:34:33

De sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems doorstaan de tand des tijds… Bij normaal gebruik hebben ze een verwachte levensduur van tientallen jaren. Toch kan er soms vroegtijdige beschadiging optreden, bijvoorbeeld door een botsing. Of misschien is een bedrijfspand na zoveel jaren gewoon toe aan een nieuwe look? ASSA ABLOY Entrance Systems biedt een slimme én kostenefficiënte oplossing aan. Want door simpelweg een nieuw poortvlak aan te brengen, krijgt de bestaande sectionale poort snel en eenvoudig een tweede leven. Het is dus lang niet altijd nodig om de volledige poort te vervangen!

 

1. Esthetiek - het oog wil ook wat

Bij veel bedrijven is de poort aangebracht aan de voorkant van het pand en bepalend voor de ‘look’ van het gebouw. De poort vervangen, is dus een effectieve manier om een bedrijfspand een nieuwe uitstraling te geven en het bijvoorbeeld beter te laten aansluiten bij de nieuwe huisstijl. Maar een volledige poort vervangen om esthetische redenen, is lang niet altijd nodig. Door het aanbrengen van een nieuw poortvlak creëert men namelijk hetzelfde effect. De poortvlakken van ASSA ABLOY Entrance Systems bestaan uit platen die kant-en-klaar uit de fabriek worden geleverd en per sectie op de sectionaalpoort worden aangebracht. Deze platen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Voor een extra luxueuze uitstraling is het ook mogelijk om een motief in het plaatmateriaal te stansen, zoals bijvoorbeeld het ‘diamond grid’ dat momenteel erg populair is.

 

2. Duurzaamheid - langere levensduur

Bij het vervangen van een sectionale poort moet de bestaande poort afgevoerd worden en tegelijkertijd nieuwe hardware geïnstalleerd worden. Dit terwijl de oude, maar vaak nog kwalitatief goede hardware – zoals geleiders, motoren, veren, balancering en metalen – nog lang niet aan vervanging toe is. Door bewust na te denken over de vervanging van onderdelen en materialen kunnen we afvalstromen verkleinen. Zo zetten we samen een belangrijke stap richting duurzamere toekomst.


Investeringen in een bestaande poort kunnen bovendien bijdragen aan de duurzaamheid ervan. Zo kan men overwegen om een handmatig bediende - en vaak hard dichtgegooide - poort te automatiseren. De klap waarmee een dergelijke poort in de buffer valt, betekent een aanslag op de rollers, rails en buffer. Met een automatische deur gaat het sluiten van de poort op beheerste wijze en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd, zeker bij intensief gebruik.

 

3. Veiligheid - safety first

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Een heftruck kan bijvoorbeeld een gat in de poort stoten. En ook al ziet dat er niet zo gevaarlijk uit, zelfs bij lichte beschadiging kan er wel degelijk sprake zijn van een veiligheidsrisico. Door het gat kan vocht naar binnen sijpelen waardoor de poort na verloop van tijd ongemerkt zwaarder wordt en de staalkabels en balansveren zwaarder belast worden dan verantwoord is. Zelfs bij lichtere beschadigingen is het dus verstandig om een veiligheidsexpert naar de poort te laten kijken. Vergeet ook niet dat een beschadigde poort afbreuk doet aan het imago van een bedrijf.


Toch is het ook hier lang niet altijd nodig om de poort te vervangen. Met een nieuw poortvlak kunnen beschadigingen of slijtage meestal opgelost worden. Bovendien is het een goed moment om de sectionale poort op andere punten te laten controleren. Denk maar aan het aanbrengen van een extra slot om het inbraakrisico te verminderen of het vervangen van een gebarsten ruit.

 

4. Snelheid - continue bedrijfsvoering

Het vervangen van een sectionale poort is een omvangrijke en tijdrovende klus. Wie een complete poort wil vervangen, moet rekening houden met circa twee maanden levertijd. Zoveel tijd is er nodig om een poort met componenten te maken, te vervoeren naar de plaats van bestemming en op de juiste wijze te monteren. Al die tijd zit men met een niet-functionerende sectionale poort. Kiest men voor een vervanging van het poortvlak, dan is de lever- en montagetijd een stuk korter. De daadwerkelijke montage duurt een paar uur, en het proces van opdracht tot uitvoering kan vaak al binnen één werkdag geregeld zijn. Zo komt de continuïteit van de bedrijfsvoering niet in gevaar.

 

Lees hier meer over het vervangen van een poortblad