Wat is een BREEAM-certificaat?

26-mrt-2018 10:07:46

Dankzij een BREEAM-certificaat draagt u bij aan een duurzamere wereld. Maar wat houdt het precies in en hoe werkt het? We leggen kort uit wat BREEAM is.

Certificaat met wereldklasse

BREEAM staat voor: Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology. Het label werd ontwikkeld in het VK voor de kantorenmarkt, maar het is intussen wereldwijd beschikbaar. Het is bovendien een van de belangrijkste methodes voor het bepalen van de duurzaamheid van gebouwen. Elk jaar worden meer dan 561.500 projecten BREEAM-gecertificeerd. meer dan 2 miljoen gebouwen werden geregistreerd voor de methode sinds de lancering in 1990.

Duurzaam en waardevol

In veel gevallen is het BREEAM-certificaat intussen een vereiste. Basisidee van het certificaat is om ontwikkelaars en makers aan te moedigen om te kiezen voor duurzame alternatieven bij het ontwikkelen van oplossingen. BREEAM-consultants kunnen u begeleiden doorheen het hele proces, om ervoor te zorgen dat u kiest voor de juiste materialen en oplossingen. Door te werken naar een BREEAM-certificaat verhoogt u niet alleen de duurzaamheid, maar ook de waarde van het gebouw. Hou er dus zeker rekening mee.

Vragen? Contacteer ons!