Wat is een dock leveller?

5-sep-2018 9:00:00

Eenvoudig gesteld overbrugt een dock leveller de ruimte tussen het dockende voertuig en de laadkade om vlot en veilig te laden en te lossen.

Wat zijn de voordelen?

Een leveller maakt de transitie van goederen tussen de laadkade en de laadruimte van het voertuig eenvoudiger. Bovendien beschermt de leveller uw transport en uw personeel tegen schade en letsels. Levellers zijn specifiek ontworpen om de schokken en soms ruwe behandeling van goederen bij het dagelijkse in- en uitladen, te incasseren. U mag dus sowieso zeker zijn van een duurzame keuze. Bovendien is het mogelijk de dock leveller af te stemmen op uw bedrijf: het gamma reikt van manuele dockplaten tot automatische dock levellers.

Kenmerken

Er bestaan verschillende types van levellers, aangepast aan ieders behoefte. Een traditionele leveller is de swinglip dock leveller, die dankzij de swinglip-ondersteuning veilig en efficiënt lossen en laden mogelijk maakt. Een teledock is dan weer uitgerust met een telescopische lip die een groter contactvlak tussen de vloer van het voertuig en de dock leveller mogelijk maakt. Dat maakt dat er veiliger en optimaler geladen kan worden. Daarnaast zijn er ook levellers die een antwoord bieden op heel specifieke situaties, zoals levellers met temperatuurcontrole bij bijvoorbeeld koude opslag en om ononderbroken temperatuurketens te waarborgen. Ook zijn er oplossingen voor grote en kleine voertuigen.

Dock levellers worden meestal gemaakt van verzinkt staal of thermisch verzinkt staal. Dat maakt dat ze duurzaam én hygiënisch zijn. Er zijn geen standaard afmetingen, en ook op vlak van capaciteit zijn de mogelijkheden uitgebreid: van 6 ton tot zelfs 15 ton. Dat maakt dat er ook voor uw business een oplossing is.

Ontdek alles over dock levellers