Wat is een sectionale poort?

18-aug-2020 11:00:00

Je hoorde de term vast al eerder. Maar wat is een sectionale poort nu precies? Kort gezegd: het is een poort die opent naar boven toe - richting het plafond dus - waardoor je de ruimte rond de poort maximaliseert. Iets langer gezegd: het is een poort die tal van voordelen biedt voor jouw bedrijf. Ontdek ze hieronder allemaal.

 

Meer dan één enkel deurblad.

De sectionale poort bestaat uit verschillende met elkaar verbonden panelen of secties die meestal gemaakt zijn van staal of aluminium. Ze zijn gevuld met PU-hardschuim om het gebouw te isoleren.


Hun grootste voordeel? Flexibiliteit.

Doordat de afmetingen van een sectionale poort variëren van zeer klein tot 8 x 8 meter, zijn ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ook op vlak van vergrendeling, afstandsbediening en sensoren zijn er heel wat opties. Zo kunnen sectionale poorten uitgerust worden met ramen voor meer daglicht - of met ingebouwde kozijnvarianten met gevulde of beglaasde delen. Verder kan je ook kiezen tussen heel wat verschillende lakafwerkingen. Een deel van je sectionale poort is beschadigd? Dan vervangen we gewoon de afzonderlijke panelen in plaats van het geheel. Simple comme bonjour.

 

Sesam, open u.

Je hoeft vaak niet je volledige poort te openen. Daarom kunnen we loopdeuren in sectionale poorten plaatsen, waar je personeel op elk moment door kan wandelen. Je kan ook kiezen voor een loopdeur naast je poort - in plaats van in je poort. Uniek aan sectionale poorten? De veren die de poort veilig laten balanceren - zodat personen én goederen die erdoor gaan geen enkel risico lopen. De veren maken de poorten bij elektrische bediening ook energiezuinig. Sectionale poorten kan je ten laatste handmatig of automatisch sluiten, afhankelijk van wat je zelf verkiest.

Ontdek ons gamma aan sectionale poorten >